Drobečková navigace

Úvod > Obec Křenovice > Aktuality > Starší přípravka Sokolu Křenovice vítězem Okresního přeboru OFS Přerov

Starší přípravka Sokolu Křenovice vítězem Okresního přeboru OFS Přerov



Datum konání:
17.6.2017

SOKOL KŘENOVICE VÍTĚZEM OKRESNÍHO PŘEBORU OFS PŘEROV

Sokol Křenovice - FK Lipník nad Bečvou 9:1

Finále soutěže OP OFS Přerov starší přípravky se konalo v sobotu 17. června 2017 v Horní Moštěnici za hojné účasti našich fanoušků.

Naši borci zvítězili ve finálovém klání o přeborníka přerovského okresu v Horní Moštěnici stylem start - cíl. Toto vyjádření se používá u jiných sportů, ale tentokrát sedí i na tento fotbalový zápas. Hned v 1. minutě se rozkmitalo, po střele nejmladšího hráče na hřišti, břevno a míč skončil nádherným angličanem v brance. Tu se ozval náš vášnivý fanoušek sloganem k rozhodčímu: "Pískej konec". Nevěřící Tomáš byl totiž trochu ovlivněn různými vnějšími názory, přál našemu týmu to nejlepší, tedy vítězství. Rozhodčí se nenechal ovlivnit :-). Další průběh utkání ale ukazoval, že první gól nebyl dílem náhody, náš tým si vytvářel další šance, měl značnou převahu a postupně navyšoval skóre. Poločasový stav 4:0 a průběh hry jasně naznačoval, kdo je pánem na hřišti. Druhý poločas byl ve stejné režii jako první, naše levé křídlo se pravidelně uvolňovalo přes obránce a z množství střel se čas od času některá ujala, nakonec to bylo celkově pětkrát. Hbitý střední útočník předčil svým pohybem a myšlenkou zadáky Lipníka a trefil se třikrát. Další útočník, opět z mladšího ročníku, zavěsil pohotovou střelou k tyči. A bylo vymalováno. Vlídný rozhodčí nastřelené ruky nepískal, jednu ale přece jenom vyhodnotil jako přestupek proti pravidlům, zvolil náš tým a nařídil přímý kop. Z něho soupeř zaznamenal čestný úspěch. Hráči Lipníka se nemohli prosadit protí naší pohotové obraně. Stoper většinu míčů pobral. Brankář proti brejkovým akcím reagoval nebojácně a včasným vyběhnutím akce zmařil, byť mnohdy s bolestivými následky. Celkově vítězný tým podal výborný výkon, soupeři téměř nenechal prostor pro kombinaci a zaslouženě zvítězil stejným rozdílem, jakým porazil v posledním zápase základní části soutěže rivala Slavoj Kojetín. Bezvadnou atmosféru vytvořili skvělí fanoušci, kteří po zápase svým miláčkům při oslavných skluzech, v pohybu rytmu téměř samby, aplaudovali. Fanoušci si vynutili opakování efektních vítězných skluzů."Kdo neskáče, není z Křenek", myšleno z Křenovic, bylo  pokřikem a hnacím motorem zápasu. Tímto svým fandovským vkladem přispěli k povýšení úrovně akce. Vzpomínka letěla i za Filipem, který by na hřišti hrál, nebýt tragické nehody nedaleko odsud. Přítomným rodičům byla symbolicky předána jedna z obdržených zlatých medailí.

2017_06_17 - diplom_st_pripravka_vitez_OFS_Prerov_2016_2017 (1).jpg

 

 

 

 

 

 

Ve středu nás čeká další fotbalová událost, turnaj předsedy Krajského fotbalového svazu Olomouc v Šumperku. Zde se setkají z každého z okresů Olomouc, Přerov, Šumperk, Jeseník a Prostějov 2 nejlepší týmy, které hrály okresní přebor. Přejeme našim hráčům v turnaji pohodu na hřišti a pokud se budou soustředit na hru a budou hrát volně a jak umí, máme se nač těšit. Kluci si určitě přivezou dobrý pocit a povzbuzení do další hráčské kariéry. A jestli urvou nějaký viditelný úspěch, třeba diplom? To je vedlejší, hráči si prostřednictvím fotbalu vytváří svou osobnost, přejeme jim hlavně další růst fotbalového umu a zdravého sebevědomí.

Výbor Sokola Křenovice

 

 

2017_06_17 - IMG_6656 (1).jpg

2017_06_17 - IMG_6663.jpg